Hlavně, že to svítí!

jjMožná jste si toho již také všimli – pokud ne, stačí se postavit na křižovatku ulic Prosecká a Vysočanská, a nemůžete tu nádheru přehlédnout.

Obří bigboard, vysoký jedenáct metrů a s plochou téměř 80 m2 vás tam láká na své reklamy, ty však můžeme ponechat stranou.

Podstatnější jsou okolnosti kolem zbudování této nádhery. Grémium starosty je odsouhlasilo na základě návrhu odboru správy majetku, za pronájem pozemku pak radnice získá úžasných 17.500 korun měsíčně – jistě vítaná injekce do radniční kasy.

A vzhledem k výhodně napsané smlouvě hrozí, že tam monstrum, svítící do noci a rušící občany bude stát nejméně do roku 2018, dost možná ale až do roku 2023.

Pikantní přitom je, že vedení radnice tak rozhodlo bez souhlasu komise územního rozvoje a výstavby. Komise s obřím bigboardem nesouhlasí.

Je nutné provázet tyto informace ještě nějakým komentářem?

>>> více k tématu najdete v Zelené Devítce „Úkolem veřejného prostoru není městu vydělávat“

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2013/09/30/hlavne-ze-to-sviti/

1 komentář

    • Renata on 9.10.2013 at 9.42
    • Reakce

    Bilbord je obludný. A vznikl s požehnáním našeho starosty Jarolíma , který si tolik zakládá na své kultivovanosti a přehledu v oborech architektury a urbanistiky? Jak se mu osobně líbí takový prvek v místě, které přirozeně funguje jako centrum proseckého sídliště? Nebo nedokáže pan starosta své úředníky zvládnout? Jak se můžeme proti světlem a zvukem obtížné reklamě jako občané bránit?

    Jak se můžeme bránit proti hluku, který se valil několik hodin od odpoledne až do pozdního večera na Krocínku minulý týden z výstaviště PVA Letňany z jakési monstrakce snad pro hasiče, policisty a záchranáře? Vzhledem k plochému terénu mezi oběma lokalitami, na němž se nemá zvuk o co zarazit a zmírnit, byli obyvatelé Krocínky vystaveni mučení zvukem v intenzitě, která mě přiměla zavolat na místo hlídku městské policie, neboť se zdálo, že někdo v bezprostřední blízkosti čtvrti pořádá technopárty. Areál PVA je určen k výstavním účelům, nechci, aby se etabloval jako místo pořádání hlučných koncertů open- air. Nachází se v akusticky bezbarierové krajině, v bezprostřední blízkosti obytných čtvrtí a dvou velkých sídlišť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.