Vše při starém…

015_0Uvádíme zprávu, jež se objevila na stránkách radnice, neodpustíme si ale předem krátký komentář…
Jak vidíte, vedení radnice je nezměněno, nelze tedy ani očekávat nějakou změnu v jejím dosavadním směřování a praktikách, máme se tedy nač těšit. Pro nás to znamená jediné – i nadále pozorně sledovat vše, co vedení radnice podniká.

A nyní ona radniční zpráva: „Nově zvolené Zastupitelstvo Městské části Praha 9 se poprvé sešlo ve čtvrtek 6. listopadu 2014. Na programu mělo především složení slibu členů zastupitelstva, volbu starosty, zástupců starosty a členů rady, zřízení výborů zastupitelstva a volbu jejich členů.
Koalice na radnici Prahy 9 je složena z vítězné ODS, dále z TOP 09 a Hnutí pro Prahu. V zastupitelstvu, které čítá 33 členů obsadila ODS 12, TOP 09 8 a HpP 3 křesla a koalice tak disponuje počtem 23 hlasů. Opozičním stranám pak zbylo deset křesel.

Starostou Prahy 9 zastupitelstvo zvolilo Ing. Jana Jarolíma (ODS), který vykonával tuto funkci již v předchozích dvou volebních obdobích.  Zástupci starosty budou na základě rozhodnutí zastupitelstva Mgr. Tomáš Portlík (ODS) –  1. zástupce starosty pro oblast financí a strategie školství, Ing. Marek Doležal (TOP 09) – 2. zástupce pro oblast územního rozvoje a výstavby, Adam Vážanský (ODS) – 3. zástupce starosty pro oblast kultury, sportu a volnočasových aktivit dětí.

Rada městské části bude devítičlenná a vedle starosty a jeho zástupců v ní bude radní pro oblast majetku městské části a bytové politiky JUDr. Jana Nowakova Těmínová (TOP 09), radní pro oblast životního prostředí a dopravy Tomáš Holeček (ODS), Ing. Zdeněk  Davídek (Hnutí pro Prahu), radní pro oblast školství a evropských fondů. Novými členy rady se stali také PeadDr. Taťjána Horká (ODS) pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví a Milan Tuček (TOP 09) jako radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.“

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2014/11/07/vse-pri-starem/

1 komentář

    • Anonym on 12.11.2014 at 10.32
    • Reakce

    Jako opovrhování opozicí vidím volbu kontrolního a finančního výboru. Brala bych, kdyby si do každého výboru navrhli 1 zástupce koalice (aby měli kontakt), ale to, že opozici téměř vyšachovali, se mi zdálo nehorázné. Co vůbec nedovedu pochopit, že členy těchto komisí se stali i členové RMČ (např. Těminová apod.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.