Odkud vítr vane?

staniparovaniMnoho obyvatel Krocínky, kteří parkují před svými domy čekalo v pátek odpoledne nepříjemné překvapení – za stěračem našli předvolánku Městské policie ve věci „parkování na chodníku,“ ti, kteří parkují mimo vozovku se měli zodpovídat ze „záboru veřejného prostranství“. A mnozí našli podobný pozdrav i v pondělí…

Na služebně ve Veltruské ulici se pak dozvěděli, že celou akci nařídila radnice, prý poté, co dostává telefonické i písemné podněty od občanů, kterým dosavadní způsob parkování vadí. A celkem pochopitelně musí v tomto případě – pokud to dostane, v podstatě, příkazem –, konat. Bylo by tedy celkem zbytečné a hloupé se na strážníky zlobit, v tomto případě skutečně za nic nemohou.

Okamžitě se ovšem nabízí hned několik otázek. Zaprvé, kterým občanům – za předpokladu, že ony stížnosti, respektive udání, skutečně existují a nejsou pouze virtuální – mohou vozy parkující před obydlími jejich majitelů vadit? Jim samotným asi těžko! A těm, kteří jsou zde pouze návštěvou? Také nejspíš ne, vystupovali by tím přeci proti svým hostitelům.

Zadruhé, pokud policisté neklamou – a nemají proč, spíš si tím vším přidělávají práci –, kdo je tedy oním tajemným zadavatelem? Jinými slovy, který ze zastupitelů či politiků konkrétně tuto bohulibou akci, zaměřenou proti občanům nařídil? A zároveň, proč?

Neradi bychom se domnívali, že se jedná o jistou formu politiky vyvolané odvety za naše aktivity proti radnicí tolerovanému přebývání bezdomovců v garážích, které jsou jejím majetkem. Bylo by to totiž docela ubohé… tím se ovšem vracíme k otázce: proč? A komu to má prospět? Obyvatelům Krocínky zcela jistě ne, měli bychom pro ně ovšem jednu radu: dříve nebo později budou zase komunální volby…

A pokud jde o ono nešťastné parkování v úzkých, někdy i slepých ulicích, je na radnici, aby je k naší (a ne ke své) spokojenosti vyřešila!

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2015/05/18/odkud-vitr-vane/

11 komentářů

Přeskočit k formuláři pro komentář

    • TondaDL8B on 11.6.2015 at 11.20
    • Reakce

    Když to tady tak pročítám tak mi přijde ten Krocanos Pavel jako král Jelimán z jedné úsměvné pohádky.No myslím ,že zákony platí všude a pro všechny,včetně Krocínky.Velmi smutné je mi vás líto.Chodívám vašimi ulicemi ,jmenovitě Na a Pod Krocínkou a auta zde stojí „na prasáka“.Chodníky jsou v mnoha místech auty zničený.Nechal bych vás mimo jiné opravu zaplarit,ale bohuzel to neovlivním.Možná město využije finance které zaplatíte na pokutách na vámi zničené chodníky.

    1. Na náš článek jsme dostali i tuto reakci, již pro zajímavost přebíráme, aniž bychom anonymní text jakkoli gramaticky opravovali…

    • franta on 27.5.2015 at 10.17
    • Reakce

    Dobry den,
    chodim pesky denne z horni casti Krocinky na Vysocanskou a parkovani na chodniku mi vadi, protoze specielne v ulici Pod Krocinkou musim mnohde chodit po ulici (po chodniku neprojdu).
    Jinak parkovani na verejnem prostoru v soucasne situaci mi vadi uz z principu. Za parkovaci misto na Krocince jsem zaplatil 250.000,- (to je normalni cena za parkovaci misto v Praze) a nevim, proc by nekdo mel na mestskem pozemku parkovat zdarma. Auto zabere odhadem 18 m2 (3x6m), coz pri cene stavebniho pozemku ve Vysocanech – 10.000 Kc za m2 je 180.000,-. Majitel auta, ktery takovyto prostor zabira, by mel plati adekvatni poplatek za zabor – tak 10.000 Kc rocne (v cene by mohla byt rocni jizdenka na MHD). Kdyz ho totiz neplati, tak nevim proc bych nemohl zaparkovat treba v ulici Pod Krocinkou caravan a trvale tam bydlet…Nebo si zakoupit treba 100 autovraku – prohlasit je za veterany, abych platil male povinne ruceni a zaparkovat je do ulice Pod Krocinkou – to by pak obyvatele cumeli.
    MP jsem na vas neposilal, meli by to tam kasirovat automaticky denne.

      • Pavel on 4.6.2015 at 22.51
      • Reakce

      Milý pane franto, jste příkladem typického Čecha. Mluví z Vás závist, že někdo parkuje své vozidlo méně nákladněji než Vy. A co jste vyplodil za teorii, to je tedy skvost a krásný blábol.
      Zkuste chvíli přemýšlet….. Myslíte, že naši předci, kteří tady vybudovali svá obydlí a tím dali vzniknout ulicím tušili, že v budoucnosti budou mít jejich potomci auta? A to ne jedno, ale třeba i dvě? A to nejen lidé v produktivním věku, ale i dnešní senioři? A co myslíte?…..Nemáme si tedy kupovat auta, protože nám předci nevybudovali před každým barákem parkoviště? To asi těžko, že? Je 21.století a auta jsou fenomén a města se s nimi musí naučit žít a to i v míře, na kterou nebyla projektována. Ale pokud alespoň trochu cestujete po Evropě tak víte, že tento problém řeší úplně všude.
      A projevem nejvyššího stupně ubohosti a lidské tuposti je, řešit tenhle problém pokutováním majitelů vozidel. Nikdo ty úzké ulice nenafoukne a už vůbec ne pokuty.
      Nešlo si nevšimnout, že najednou všechna auta stojí menší částí na chodníku a větší částí ve vozovce. A co se stalo? Ulice jsou hůře průjezdné, nedej Bože, kdyby tudy teď projíždělo velké hasičské auto k požáru. Zvýšilo se riziko, že pod kola projíždějícího auta vběhne dítě zabrané do hry, pokud někdo z auta vystupuje, je velká pravděpodobnost, že ho „sejme“ těsně projíždějící vozidlo….atd, atd.
      Já jen přeji tomu hňupovi, kterému se v hlavě urodila myšlenka na „nápravu“ neukázněných řidičů prostřednictvím pokut za špatné parkování, aby to byla jeho poslední myšlenka tohoto typu. Ta příští by mohla být třeba o tom, že by bylo potřeba silnice na Krocínce řádně opravit, protože jejich stav je snad nejhorší v celé Praze. A při tom by se mohlo parkování vyřešit. Ale myšlení bolí, zvlášť ty, které touto schopností nejsou příliš obdařeni.

        • Anonym on 16.6.2015 at 21.32
        • Reakce

        Souhlas :-)

        • franta on 26.6.2015 at 11.28
        • Reakce

        Váš názor je typicky názor člověka zastydlého v sockomunismu. To, co je obecní je všech. Z toho si myslíte, že to je i vaše. A když už si myslíte, že to je vaše, tak si myslíte, že to můžete zabrat pro sebe. Ale to je právě ten váš omyl. Komunikace je obecní, takže ji má právo využívat každý (tedy i já) a to vaše auto mi v tom brání.

        Závist ze mě opravdu nehovoří. Rozhodně nikomu nezávidím ten bordel v této části ulici Pod Krocínkou, protože je to evidentně část Krocínky vzniklá pro méně majetné občany. Já jen nechápu, proč mají lidé (téměř) trvale zabírat chodník k parkování místo toho, aby si řešili svůj problém s parkováním pronajmutím si garáže – a na Krocínce jsou jich volné desítky. Případně vybudováním si parkovacího stání na svém pozemku.

        Navíc, ten chodník nezabírají jen obyvatelé, ale i podnikatelé. Nevím, proč mám jako obyvatel Prahy sponzorovat podnikání například panu Adamkovi, který tam občas parkuje i svoje nákladní vozy. Proč si je neparkuje na svém pozemku, ale na obecním? Bude si Dopravní podnik parkovat Pod Krocínkou svoje autobusy? Auto Turman auta k opravě?

        Proč řvete kvůli bezdomovcům v garážích? Proč se prostě nedohodnete a garáže si od Prahy 9 nepronajmete? Bylo by po problému s parkováním i s bezdomovci.

        Zkuste mi odpovědět, proč to neuděláte? Jsem zvědavý. Může i paní Balcarová nebo pan Rauvolf. V ulici bydlí také.

        1. Tak zrovna ja bych si garáž v arealu pronajala a nejsem sama. Více lidí už se na to ptalo na radnici. Jenže MČ P9 má záměr pozemek prodat … Takže asi tak ….

          • Aleš on 27.6.2015 at 0.15
          • Reakce

          Městská část nechce garáže nikomu pronajímat. Ona je odkoupila od bytového družstva a všechny nájemce „vyhodila“. Kde máte, pane franto, ty volné garáže?

      • Pavel II. on 16.6.2015 at 21.35
      • Reakce

      Jó franta, ten se má… ;-)

    • Dita T. on 18.5.2015 at 21.12
    • Reakce

    Proboha, proč je ale na nás poslali?

    • KJ on 18.5.2015 at 19.54
    • Reakce

    Tak ty stížnosti bych teda fakt rád viděl!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.