Jedeme dál! A díky…

Vážení a milí přátelé a členové Krocana,

prezidentská volba sice dopadla, jak dopadla, nicméně i tak bych vám všem, kteří jste svou volbou vyjádřili touhu po změně, rád poděkoval. A podíváme-li se na výsledky celé Prahy, poté na výsledky Prahy 9, a nakonec na výsledky Krocínky samotné, je to více než potěšující.

Nechci příliš unavovat čísly, ale v Praze jako takové byla volební účast 71% (proti celorepublikovým 66,6%), Jiří Drahoš zde získal 68,72%, proti Zemanovým 31,25 %.

Praha 9 volila následovně: volební účast 69,59 %,  Jiří Drahoš 67%, Miloš Zeman 33%.

A naše Krocínka, tedy volební okrsek 9006? Volební účast 74%, Jiří Drahoš 79% a Miloš Zeman 21%.

Je tedy jasné, že Krocínka volila zcela jednoznačně, což je pro nás velice milé zjištění. A my jen doufáme, že na tak vysokém stupni občanské uvědomělosti máme také svůj, jakkoli malý, podíl. Zároveň se potvrzuje, že budování občanských aktivit, občanské společnosti nese ovoce.

A pokud se neurodilo dnes, urodí se příště!

Ještě jednou díky!!!

Josef Rauvolf, předseda spolku Krocan

https://volby.idnes.cz/?k=vysledky-druhe-kolo&t=2&o=CZ010&kraj=hlavni-mesto-praha
https://volby.idnes.cz/?k=vysledky-druhe-kolo&t=3&o=CZ010&o2=500216&obec=praha-9

https://www.lidovky.cz/prezidentske-volby-2018.aspx?k=vysledky-druhe-kolo&t=okrsky-mapa

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2018/01/27/jedeme-dal-a-diky/

1 komentář

    • My jsme (nakonec) vítězi on 31.1.2018 at 10.44
    • Reakce

    Tak jo, volby mě mrzí, doufal jsme ve změnu, doufal jsem v lepší možnosti pro Čechy. Dopadlo to tak, že jen 150 000 lidí je rozdíl mezi těmi, kdo mají rádi Miloše Zemana a těmi, kdo ho nemůžou vystát. Jinak řečeno, za Drahošem se sešlo obrovská síla lidí, lidí kteří se spojili, aby něčeho dosáhli. Naše řady se zvětšily, Zemanovo zmenšily!
    Je škoda, že změna nepřišla už nyní, ale máme 5 let na to se zocelit (média především) a pracovat na sobě, opečovávat svoje ideály pro sebe samé, a stejně tak pro sebe samé neztratit víru a odhodlání něco dělat.
    Ne vždy v historii byla období většího „útlaku“ a „deprese“ časem, kdy se nic nedělo. Mnoho krásných děl se urodilo a stejně tak i myšlenek, mnoho lidí přemýšlelo o tom, jakou chtěli změnu, a když ta změna přišla, věděli, co dělat, a nebloudili.
    Jsme většinou mladí a vcelku chytří, naše bude budoucnost skoro bez ohledu na cokoliv, co se stane. Málokterá doba umožnila mladým lidem vzít si to, co chtěli. Ta chvíle ale přišla, sice později, ale přišla.
    Zemana sice už nikdo neporazí ve volebním klání, ale my budeme psát učebnice a knihy o jeho době, o jeho lidech a jeho osobě, a jaké budou, je jen na něm, a na nás..

    ON a jeho lidé jsou minulost, MY jsme budoucnost.
    Jakub, 22 let

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.