Telenovela Garáže Pod Krocínkou pokračuje

Jak jsme již psali, osud pozemku pod bývalými garážemi v ulici Pod Krocínkou vstupuje do dalšího dějství. Na úřední desce MČ Prahy 9 jsme totiž našli záměr radnice směnit tento pozemek s firmou Prosek 2 – což je jediný výsledek naší téměř dvouleté snahy se s radnicí domluvit na řešení východního svahu Krocínky a využití pozemků po spodních garážích. Ovšem, jak vidíte, snaha to byla bohužel marná.

Sešli jsme se proto a po společné diskusi sepsali  reakci na zmíněný záměr radnice . Zároveň uvítáme, pokud jednotliví zájemci podají své vlastní námitky nebo souhlasná stanoviska s naší reakcí. Reagovat je možné do 20. 4. 2017.

Když jsme se na stejném místě sešli s našimi radními, bylo to 28. července 2015, napsali jsme toto: 

 Jak jste si jistě všimli, článek jsme uvedli lehce nadějným titulkem „Nechme se tedy překvapit…“  Dnes si již můžeme odpovědět, jaké že ono překvapení bylo.  

Podíváte-li se na tyto fotografie, jedna ze setkání v červenci 2015 a druhá z dubna 2017, není těžké najít jeden velký rozdíl – na letošním snímku chybí naši radní, kteří sice nemají zájem se s námi bavit jako s partnery a obyvateli Krocínky, o to víc ale jednají za našimi zády.

A vymyšlené je to docela dobře: pokud se budeme stavět proti této směně pozemků, zcela jistě se okamžitě v Devítce objeví článek o tom, jak ten špatný Krocan zase sabotuje dobře míněnou snahu radnice o záchranu restaurace U Brabců. A zároveň se tím pokusí proti sobě postavit dvě občanské iniciativy – snahu za koncepční řešení svahu Pod Krocínkou proti snaze zachránit restauraci U Brabců. Dobrý, ne?!?

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2017/04/13/telenovela-garaze-pod-krocinkou-pokracuje/

2 komentáře

    • Martina on 19.4.2017 at 18.15
    • Reakce

    Dobrý den, tak jsem dnes odnesla na radnici vlastní reakci na záměr radnice a paní v podatelně na mě koukala vyděšeně a vyjukaně co, že to tam chci nechat. Tak nevím, jestli jsem se špatně vyjádřila a nebo na příjímání vyjádření k úřední desce není zvyklá. Pokud to tak je, tak není divu, že si tam pánové a dámy dělají, co se jim zlíbí. Jsou zvyklí, že si necháme sr…t na hlavu. Asi bychom je měli víc prudit i sami za sebe, protože z Krocana už si bohužel dělají jen legraci.

    • L. J. on 18.4.2017 at 19.25
    • Reakce

    Dobrý den, četl jsem zprávu o směně pozemků i reakci na na zmíněný záměr radnice. Byl jsem na jednání s radními v roce 2015 jak dole u garáží, tak i na radnici. Čekal bych, že radní budou jako volení členové sloužit lidem, ale opak je pravdou. Dělají si jen svoji politiku, lidem v podstatě lžou. Nejsou schopni věci opravdu řešit a jak je vidět, ani nechtějí.
    Docela by mě zajímalo, jak by celá věc dopadla, kdyby někteří radní bydleli na Krocínce.
    Byl bych rád, aby byla zachována i restaurace U Brabců, ale ne tímhle způsobem. Plně se ztotožňuji s textem negativního stanoviska ke směně pozemků.
    Ještě jedna věc mi vadí. To, že si auta zkracují cestu ulicí na Krocínce. nejvíce ráno, ale i navečer. Nakonec snímky, které byly zveřejněny to dokazují. Pokud je volněji, auta se dolů řítí bez ohledu na to, že mají dávat přednost zprava. Je jen otázkou času, kdy zde dojde k neštěstí. Nahoře je školka, děti také navštěvují hřiště a auta nezpomalí ani na příčném prahu. Přitom by stačila značka průjezd zakázán z obou stran. Případně i policie by tady mohla vydělat na pokutách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.