Školka Na výsluní – Znění petice za zachování školky

mapkaDelší dobu se objevují (zatím neoficiální) zprávy o možném budoucím ohrožení existence naší školky.

Zástavba pozemků v lokalitě Krocínky v současnosti nabývá na intenzitě. Existují i úvahy o využití pozemku MŠ, konkrétně plán na zástavbu zdola přiléhajícího území současných garáží, který počítá s částí pozemku školky pro příjezdovou komunikaci k budoucím bytovým domům.

Podle vyjádření zastupitelů bezprostřední likvidace školky zatím nehrozí. MŠ se však má nechat takzvaně „dožít“, bez jakýchkoli investic s ročním rozpočtem na opravy několik

desítek tisíc korun. Má snad následný špatný stav budovy sloužit jako alibi pro budoucí zrušení školky?

V době, kdy počet narozených dětí vykazuje vzestup a do nových bytů v okolí se stěhují mladé rodiny, to pokládáme za špatné a účelové řešení. Plány jsou vesměs teprve ve stadiu úvah a příprav. Není tedy pozdě na vyjádření názoru na ně.

Mějme na mysli, že školka se nachází na velmi lukrativním místě. Její pozemek je sice ještě stále v územním plánu určen pro zařízení výchovy a vzdělávání, ale jako takový nepřináší městské části žádný finanční efekt.

Volných pozemků na území Prahy ubývá. Magistrát stále častěji vyjímá z Územního plánu oblasti veřejné zeleně či biologických koridorů ve prospěch komerční zástavby. Ze zkušenosti víme, že je velmi podstatné dát najevo nesouhlas a podporu včas. Proto tato petice, jež by měla být důrazným signálem pro naše zastupitele, signálem, který dává najevo širší vůli obyvatel po zachování mateřské školy Na výsluní.

Pokud jste také přesvědčeni, že zachování školky je vašem zájmu, podpořte ji podpisem!

V Praze 18.3.2008

petici iniciovala paní Klusáková

Petice – školka

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2008/03/21/skolka-na-vysluni-%e2%80%93-zneni-petice-za-zachovani-skolky/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.