Stále se něco dělo a rozhodně jsme nezaháleli

JRPrázdniny se pomalu chýlí ke konci, nedá se ovšem říci, že by se zrovna Krocana nějak dotkla okurková sezóna – naopak, stále se něco dělo a rozhodně jsme nezaháleli. Jedná se často o práci, jež „není vidět“, například je třeba neustále sledovat úřední desky jak MČ Prahy 9, tak magistrátu, a být ve střehu… Jak všichni dobře víme, velké (a ne vždy bohulibé) záměry se často skrývají za nesrozumitelnou úřední řečí. Je proto třeba na vše pohlížet kritickým okem, a to se týká i záměrů městských organizací, které ne vždy konají v zájmu občanů. Sledujeme také přípravy zákonů, které ovlivňují občanská práva a možnost spolúčasti na veřejném rozhodování… A na tohle vše je třeba včas (tedy, v zákonné lhůtě) reagovat, protože právě toto je ten nejúčinnější způsob, jak vstupovat do dění kolem nás a nebýt stádem přitakávajících ovcí.

Ale dost možná nezáživného výčtu našich činností – především vám všem přejeme do nového školního roku co možná nejméně nepříjemných střetů s úřady, hlavně ale pohodu a krásné podzimní dny. A nám všem dohromady vstřícné a bezpečné městské prostředí, kvalitní systém městské hromadné dopravy, bezpečné cesty pro chodce, méně smogu a více jasných dní.

Abych ale nezapomněl: všechny vás co nejsrdečněji zvu na setkání s Krocanem, které proběhne v Klíčovském parku u příležitosti Svátku stromů, a to 22. září.

Mějte se pěkně a zachovejte nám přízeň,

Josef Rauvolf, předseda o. s. Krocan

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2012/08/23/stale-se-neco-delo-a-rozhodne-jsme-nezahaleli/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.