Vaše volby 2014

ffVšimli jste si, jak krásně jsou na sloupech pouličního osvětlení rozmístěny volební plakátky některých stran? Stran, které by spolu neměly mít nic společného, ba naopak, měly by jít proti sobě?
Proti sobě ale samozřejmě jdou pouze teoreticky, v praxi naopak drží, a budou držet basu. Přinejmenším na komunální úrovni, a abychom byli přesnější, na úrovni, s níž máme všichni své zkušenosti. Na úrovni Prahy 9 a jejího obecního majetku…
**
Budí toto jistě zcela náhodné uspořádání ještě další otázky – například, kdo toto nevyhlášené spojenectví financuje? A kdo z něj bude mít prospěch? Budou to občané Prahy 9? Anebo někdo jiný? A kdo?
**
Kdoví, co všechno se za tímto zajímavých rozmístěním plakátků skrývá? A co všechno bychom se z něj o budoucích, ale i minulých a současných aktivitách radnice dozvěděli…
**
Jak by vás ale přesvědčovali oni pánové a dámy z různých partají, kteří se na vás z těchto plakátků plných naprosto nekonkrétních slibů mile usmívají, všichni mají na srdci pouze vaše, a pouze vaše dobro, na nic jiného od rána do noci nemyslí!
**
Lze předpokládat, že i když na Praze 9 nebude ODS kdovíjak úspěšná – a to zřejmě platí pro celou Prahu –, nakonec se její šikovní politici do zastupitelstva přeci jenom propracují. A to pod pláštíkem koalice s TOP 09…
Proč tak usuzujeme? Inu, stačí se podívat na dosavadní symbiózu těchto zdánlivě si konkurujících partají. Jakmile šlo o rozhodování, týkající se obecního majetku, ideové rozdíly a parlamentní řevnivost šly stranou.
Zkrátka, hoši, co spolu mluví budou chtít spolu podnikat i nadále…
**
Mimochodem, co jiného než vábení je slibování ODS a TOP 09, že pokud je zvolíte, prosadí privatizaci obecních bytů. Privatizaci, o níž již delší dobu hovoří…
Předvolební tah je to šikovný, nic je tento laciný trik nestojí, a měl by zabrat.
**
Možná si ale voliči, kterých se to týká – a to nejsou pouze nájemníci obecních bytů, ale i ti, kterým není jedno, jak „tržně“ radnice s penězi za privatizaci naloží – položí logickou otázku. Otázku, co bude, pokud se tato koalice k moci na radnici nedostane. Bude to znamenat konec prodeje obecních bytů?
Rozhodně nebude, tak to pouze ODS s TOP 09 presentuje. Trend prodeje obecních bytů je totiž obecný, a nezvratný. Nezadržitelný. Ovšem, proč voliče-nájemníky nepostrašit, a nějak si je nezavázat!
**

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2014/10/07/vase-volby-2014-pr/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.