Parkování na Krocínce podle radnice

V zářijové Devítce (str. 5) informuje radní Holeček o rozšíření parkovacích zón, nová pravidla přitom mají platit od roku 2021. Což je docela brzy.

Při jednání spolku Krocan s radnicí přitom vždy bylo zdůrazňováno, a byli jsme o tom opakovaně ujišťováni, že Krocínka je specifická a žádné zóny zde nebudou.

Na úřední desce radnice byla zveřejněna 15. 10. 2020 vyhláška ZPS_Prosek_Strizkov_Krocinka_Navrh_OOP_9_2   , ve které úřad vyzývá občany k podání připomínek či návrhů ve lhůtě do 30 dnů ode dne zveřejnění návrhu (soubor návrhu je moc velký,  nelze ho nabídnout přes  web krocanos.cz ke stažení. Kdo má o něj zájem, napište nám na radiala@seznam.cz. Bohužel realizaci návrhu, v podobě modrého značení, již na Krocínce k připomínkování máme).

Jak si ale vysvětlit, že již minulý týden bylo modré značení v ulicích nakresleno?  Máme tedy krokům radnice rozumět tak, že sice můžeme podávat připomínky, již je ale vlastně – předem – rozhodnuto?

Rozhodně však stojí za to připomínky podat. Například dnes nám slečna z ulice Na Krocínce napsala, že by nedostatek parkovacích míst v její ulici mohl vyřešit vznik jednosměrky. Tím by se tam vešlo mnohem víc parkovacích míst,  dle současného návrhu se tam nepodaří zaparkovat ani čtvrtině obyvatel. Zóny byly zřejmě navrženy od stolu,  bez znalostí místních poměrů a potřeb parkování v klidu.

Více o pravidlech najdete zde: Usnesení zastupitelstva MČ Prahy 9 ve věci parovacích zón   https://www.parkujvklidu.cz

Vzor pro podání připomínek a námitek Vzor_pripominky_namitky

Přímý odkaz na tento článek: https://www.krocanos.cz/2020/10/26/parkovani-na-krocince-podle-radnice/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.